Vakantietips als je Tsjechië gaat bezoeken

Blog Vakantietips als je Tsjechië gaat bezoeken

Dit land heeft ontzettend veel te bieden als het gaat om cultuur, geschiedenis en natuur. Ondanks dat Tsjechië niet zo’n groot land is, is het de moeite waard om het te bezoeken. Je vindt er onder andere prachtige kastelen, oude stadjes en ruige bossen. Lees hieronder een aantal tips als jij Tsjechië gaat bezoeken.

Praag

Praag, de hoofdstad van Tsjechië en ook wel ‘de stad van de honderd torens’ genoemd, is bekend om zijn prachtige sfeer en sprookjesachtige gebouwen, beelden en monumenten. Buiten deze prachtige stad vind je een landschap dat alles te bieden heeft. Parken, groene valleien, met sneeuw bedekte bergtoppen en rivieren. Tsjechië kun je dus bezoeken voor een stedentrip, maar ook voor een avontuurlijke vakantie.

Brno

Hoe mooi Praag is als hoofdstad, hoe middeleeuws Brno is als tweede stad van Tsjechië. Je hebt hier smalle straatjes en frappante architectuur. Deze stad ligt op twee heuvels. Het is een levendige studentenstad met gezellige wijnbars. Fun fact: een scène van Game of Thrones is hier opgenomen.

Çeský Krumlov

Deze stad staat op de Unesco-erfgoedlijst. Het is namelijk een van de mooiste middeleeuwse steden van Europa. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Çeský Krumlov-kasteel. Tevens ligt deze stad gelegen aan de Moldau: mooi uitzicht gegarandeerd!

Overnachten

Chique hotels, historische boetieks en gezellige vakantiehuisjes: je hebt het allemaal in Tsjechië. In de bekende plekken Praag, Kralovy Vary en Çeský Krumlov zijn meestal wat prijziger en kan het aanbod schaars zijn in de hoogseizoenen. Vooral de hotelprijzen in Praag zijn duur; de prijzen zijn te vergelijken met hotels in West-Europa. In de kleinere steden is een slaapplek vinden geen probleem. Ook zijn er genoeg hostels te vinden: je hebt al gauw een slaapplek in een slaapzaal voor 10 tot 30 euro per nacht. 

Recente berichten